Яценюк запевняє, що в уряді немає представників бізнес-груп

П'ятниця, 19 лютого 2016, 18:07

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що на сьогоднішній день в уряді немає жодного представника бізнес-груп.

Про це прем’єр сказав в інтерв’ю українським телеканалам.

За його словами, "після цього Кабміну олігархів не залишилось".

"Що олігархи отримали за останні два роки? Вони не отримали можливості приватизувати жоден об’єкт в Україні, як це було раніше. Ви пригадуєте, як це було раніше: домовилися, олігархічна змова, уже визначена ціна і ти стаєш щасливим власником державної власності", - зазначив він.

Реклама:

"Державні збагачувальні компанії, низка інших індустріальних компаній були в так званій оренді на десятки років, повернуті назад в державну власність. По газу - всі ці вампіри, які сиділи на газових контрактах знищені. Тепер прямі контракти між Україною і ЄС", - похвалився Яценюк.

"Ми два десятка років не могли підняти податки на найбільш олігархічні види бізнесу - руда, газ, нафта. Нам це вдалося зробити", - сказав Яценюк.

Він також заявив, що уряду вдалося повернути під державний контроль компанію "Укрнафта".

"В уряді немає ні одного представника бізнес-групи або бізнес-лобі, як це було раніше. Вплив олігархів на парламент суттєво ослаблений, він існує, але це не те, що було раніше, де була чиста кланова політична система", - запевнив прем’єр.

"Скажіть, чи задоволені олігархи за останніх два роки такою діяльністю уряду? Що вони отримали? Вони не отримали нічого", - заявив Яценюк.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: