Яресько: Мінфін не скасовуватиме верифікацію соцвиплат

Понеділок, 15 лютого 2016, 09:27

Міністерство фінансів не планує скасовувати верифікацію соцільних виплат.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала міністр фінансів Наталія Яресько.

"По-перше, верифікація - це дуже важливий крок в бік підвищення ефективності видатків бюджету, - тобто ефективності використання податків, які платять громадяни та бізнес", - зазначила міністр.

За її словами, як зазначив президент на засіданні Ради регіонів, верифікація соціальних виплат є питанням справедливості.

Реклама:

"Процес верифікації соціальних виплат передбачено бюджетом-2016, ухваленим Верховною Радою, і наше Міністерство робитиме все можливе, аби провести верифікацію якомога скоріше", - написала міністр.

Крім того, Яресько зазначила, що на жаль, на останньому засіданні Кабінету міністрів не було ухвалено кілька постанов, необхідних для проведення верифікації.

"Це не означає, що тепер ми припинимо наполягати на тому, що саме Мінфін має провести верифікацію. Я твердо вірю, що Мінсоцполітики, як і будь-яке інше міністерство, що здійснює видатки, не може саме перевіряти, чи правильно воно їх здійснює. Тому ми будемо працювати над фіналізацією усіх документів якомога скоріше. Ми очікуємо, що опрацюємо всі наявні ключові розбіжності і Уряд ухвалить необхідні постанови вже на наступному тижні", -  написала Яресько.

За словами голови Мінфіну, єдине, чому "загрожує" верифікація - це виплатам, що здійснюються на користь шахраїв, але саме на припинення таких виплат і спрямована ця перевірка.

"Жодного ризику для законних виплат вона не несе", - підсумувала вона.

Нагадаємо, раніше міністр соцполітики Павло Розенко заявив, що міністерство не отримало всіх документів, які необхідні для верифікації пенсіонерів і одержувачів соціальних виплат.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: