Нацбанк Швейцарії втратив рекордну суму через зміцнення франка

П'ятниця, 8 січня 2016, 12:59

Збитки Національного банку Швейцарії за підсумками 2015 року становитимуть 23 млрд швейцарських франків (23,3 млрд дол).

Про це випливає з повідомлення регулятора, пише РБК з посиланням на Reuters.

Цей показник, на який значною мірою вплинули коливання валют по відношенню до зміцнення швейцарського франку, став рекордним для Нацбанку Швейцарії, відзначає Reuters.

Агентство підкреслює, що збиток в 23 млрд доларыв - це "нагадування про дороге рішення регулятора" скасувати стелю обмінного курсу франка до євро, який тримався більше трьох років.

Реклама:

Про своє рішення ЦБ Швейцарії оголосив 15 січня 2015 року. Через кілька хвилин на валютних торгах франк злетів на 30% по відношенню до долара і євро.

Згідно з повідомленням регулятора, через ревальвацію франка збиток ЦБ Швейцарії від розміщення своїх коштів в іноземній валюті становив 20 млрд швейцарських франків (20,2 млрд дол).

Незважаючи на рекордні збитки, дивіденди регулятора за підсумками 2015 року становитимуть 15 франків на акцію, крім того 1 млрд франків буде виплачений на користь федерального уряду і кантонів

Нацбанк при цьому підкреслює, що мова йде про попередні розрахунки, а публікацію остаточних результатів чекають 4 березня 2016 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: