Apple виплатила розробникам близько 40 мільярдів доларів

Четвер, 7 січня 2016, 11:30

Компанія Apple оголосила про продажі в App Store на різдвяній і новорічній тижні.

Про це пишуть "Вести.ru".

За два тижні напередодні 3 січня користувачі витратили понад 1,1 млрд доларів на додатки і вбудовані в них купівлі, встановивши відразу два тижневих рекорди поспіль за обсягом трафіку і обсягом покупок.

1 січня 2016 року став рекордним днем в історії App Store, коли покупці витратили понад 144 млн доларів. Таким чином був побитий рекорд, встановлений всього за тиждень до цього, на Різдво.

Реклама:

"Цей святковий сезон в App Store увійде до книги рекордів. Ми дуже раді, що наші користувачі завантажили і спробували так багато неймовірних додатків для iPhone, iPad, Mac, Apple Watch і Apple TV, витративши понад 20 млрд доларів в App Store тільки за останній рік", - сказав Філіп Шиллер, старший віце-президент Apple з продуктового маркетингу.

"Ми вдячні всім розробникам, які створили для наших покупців найпередовіші та захоплюючі додатки у світі. І ми з нетерпінням чекаємо нових досягнень в 2016 році", - додав він.

З 2008 року магазин App Store приніс розробникам близько 40 млрд доларів, причому більше третини цієї суми припало тільки на останній рік.

За оцінкою дослідження Progressive Policy Institute, багато в чому завдяки App Store створено понад 1,9 млн робочих місць, і це тільки в США.

Близько трьох чвертей цих робочих місць - понад 1,4 млн - належать розробникам додатків, системним програмістам і підприємцям, що створюють додатки для iOS, а також фахівцям суміжних галузей, які напряму або опосередковано пов'язані з додатками.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!