У новому році інвестиції нафтогазових компаній скоротяться на 20-25%

Вівторок, 5 січня 2016, 15:10

Світові нафтові та газові компанії будуть скорочувати капіталовкладення в 2016 році на тлі збереження низьких цін на нафту.

Про це повідомляють експерти міжнародного рейтингового агентства Moody's, передає "Інтерфакс-Україна".

"Надлишкові поставки сировини продовжать чинити тиск на глобальний нафтовий ринок, а також ринок природного газу США в 2016 році, - відзначає керуючий директор Moody's Стівен Вуд.

"Більше того, очікуване зняття санкцій з Ірану призведе до ще більшого збільшення поставок нафти на ринок, що компенсує ймовірне скорочення видобутку в США", - додав він.

Реклама:

Низькі ціни на нафту і газ призвели до скорочення грошових потоків і ліквідності, погіршивши і без того обмежену фінансову гнучкість нафтових і газових компаній, що мають спекулятивні рейтинги, говориться в огляді Moody's.

"Навіть великим, диверсифікованим компаніям з інвестиційними рейтингами доведеться зіткнутися з ослабленням фінансової гнучкості і збільшенням фінансового левереджа", - відзначають експерти агентства.

Згідно з прогнозом Moody's, інвестиції світових нафтогазових компаній у сегменті upstream (геологорозвідка і видобуток) у поточному році скоротяться, принаймні, на 20-25%.

При цьому нафтогазовий сектор, ймовірно, зіткнеться зі зростанням числа стресових обмінів боргу та дефолтів в 2016 році, говориться в огляді.

"Латиноамериканські нафтокомпанії зіткнуться зі зростаючими ризиками в плані рефінансування в результаті ослаблення грошових потоків", - говорить віце-президент Moody's Німія Алмейда.

Експерти агентства також очікують погіршення кредитних показників трьох найбільших нафтокомпаній Китаю - China National Petroleum Corporation, China Petrochemical Corporation і China National Offshore Oil Corporation, принаймні, до 2017 року.

"Слабкий рубль допоможе російським нафтокомпаніям впоратися з низькими цінами на нафту, проте економічні санкції обмежують доступ до залучення довгострокового зовнішнього фінансування на ринках США і ЄС для нафтокомпанії "Роснафта", - відзначається в огляді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!