"Укрнафта" відхрещується від втручання в роботу виконавчої служби

Четвер, 28 січня 2016, 19:12

"Укрнафта" спростовує інформацію про неправомірне втручання у грудні 2015 року представника компанії в роботу органів Державної виконавчої служби, а також невиконання судового рішення через узгоджені дії з обслуговуючим банком.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

"Зазначена інформація, поширена ЗМІ, не відповідає дійсності. Викладена в листі так званого "Міжнародного комітету захисту прав людини" інформація є недостовірною, що підтверджує лист відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби", -  зазначили в "Укрнафті".

Крім того, в компанії повідомили, що господарський суд міста Києва в серпні 2015 дійсно прийняв рішення про стягнення коштів з "Укрнафти" на користь компанії "Інтербізнесконсалт", яка звернулася з позовом на підставі угоди з російською компанією-кредитором.

Реклама:

"На думку ПАТ "Укрнафта", судове рішення ухвалено з порушенням законодавства, оскільки спір повинен розглядатися в міжнародному комерційному арбітражі, а позовні вимоги є необгрунтованими", - підкреслили в компанії.

Станом на грудень 2015, як зазначили в компанії, рішення було виконано, незважаючи на те, що "Укрнафта" продовжує його оскарження у Вищому господарському суді України.

Нагадаємо, 27 січня стало відомо, що Державна виконавча служба заарештувала в "ПриватБанку" понад 600 рахунків ПАТ "Укрнафта" для стягнення боргу на загальну суму понад 4 млн гривень на користь ТОВ "Інтербізнесконсалт".

Крім того, у "Міжнародному комітеті захисту прав людини" зазначили, що посадові особи "Укрнафти" намагаються чинити тиск на працівників ДВС.

"Інтербізнесконсалт" вказує, що представники "Укрнафти" чинять тиск на співробітників департаменту ДВС", - йдеться у листі керівництву країни.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!