Путін заборонив індексувати пенсії працюючим пенсіонерам

Вівторок, 29 грудня 2015, 17:50

Президент Росії Володимир Путін підписав закон про скасування індексації пенсій для працюючих пенсіонерів.

Документ опублікований на офіційному інтернет-порталі правової інформації, пише ТАСС.

Раніше Рада Федерації схвалила цей закон, який збільшує пенсії в майбутньому році, але також скасовує з 2016 року індексацію виплат працюючим пенсіонерам.

Згідно з документом, з 1 лютого 2016 року пенсії будуть збільшені на 4%. При цьому рівень інфляції на наступний рік становить 6,4%, а реальний показник за 2015 рік, за словами міністра економічного розвитку РФ Олексія Улюкаєва, "наблизиться до 13%".

Реклама:

У законі прописана необхідність проведення другої індексації страхових і соціальних пенсій за підсумками першого півріччя 2016 року, розмір її коефіцієнта буде встановлений окремим федеральним законом з урахуванням економічної ситуації в країні.

Індексація страхових пенсій в лютому 2016 року торкнеться тих пенсіонерів, які станом на 30 вересня 2015 року не здійснювали трудову діяльність.

Якщо пенсіонер залишив роботу після 30 вересня поточного року (точніше - в період з 1 жовтня 2015 по 31 березня 2016 року), він може повідомити про це Пенсійний фонд Росії, говориться на сайті фонду. Надалі облік працюючих пенсіонерів будуть вести самі роботодавці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: