Енергоміст з Росією до Криму відключили для ремонту

Субота, 12 грудня 2015, 11:39

Постачання електроенергії з території Кубані до Криму енергомостом призупинять на вісім годин для ремонту.

Про це повідомляють в "уряді" окупованого Криму, пише "Радіо Свобода".

"Для проведення ремонтних робіт на лінії електропередачі, орієнтовно з 23 годині 11 грудня до 7:00 ранку 12 грудня, буде відключена КВЛ 220кВ Камиш-Бурун-Тамань", – ідеться в повідомленні.

У п'ятницю, 11 грудня, "влада" анексованого Криму оголосила про зниження лімітів поставок електроенергії декільком кримським районам, а також місту Сімферополю.

Реклама:

За повідомленням "міністерства внутрішньої політики, зв’язку та інформації" Криму, це пов'язано з "підготовкою до введення другої нитки енергомосту "Кубань – Крим".

Наприкінці листопада через пошкодження опор ліній електропередач у Херсонській області електроенергія припинила надходити на територію півострова з материкової частини України.

Крим забезпечують електроенергією, виробленою джерелами власної генерації, дизельними генераторами, завезеними з Росії, а також енергомостом з Кубані, першу чергу якого 2 грудня запустив президент Росії Володимир Путін.

8 грудня, за погодженням із Меджлісом кримських татар і штабом акції з блокади Криму, поставку електрики з енергосистеми України до Криму відновили однією ЛЕП.

У "кримському управлінні" МНС Росії заявили, що півострів забезпечений електроенергією на 845,8 МВт, з яких майже половину генерують власні джерела півострова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: