ЄБРР надасть "МВ Карго" 37 мільйонів доларів кредиту

Понеділок, 26 жовтня 2015, 20:42

Європейський банк реконструкції і розвитку розглядає можливість надання ТОВ "М. В. Карго" 37 млн доларів кредиту для фінансування будівництва зернового термінала в порту "Южний".

Про це йдеться у повідомленні ЄБРР, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, загальна сума інвестицій становить 130 млн доларів.

Як повідомлялося, компанія Cargill, Адміністрація морських портів України і ТОВ "М. В. Карго" підписали тристоронній меморандум про наміри реалізувати інвестиційний проект у морському торговельному порту "Южний" (Одеська обл.).

Реклама:

Підписаний документ підтверджує намір Cargill придбати 51% перевалочного термінала, який стивідорна компанія "М. В. Карго" побудує в порту "Южний".

За умовами меморандуму, до початку будівництва АМПУ зобов'язується створити на підході до терміналу акваторію з належним рівнем днопоглиблення.

Термінал дозволить Cargill здійснювати перевалку зернових, продуктів їх переробки та інших вантажів. Пропускна спроможність першої черги будівництва становить до 5 млн тонн. Друга черга передбачає збільшення потужності ще на 2-4 млн тонн.

Сума запланованих інвестицій становить близько 130 млн доларів протягом року після підписання договору сторони не зможуть розпочати реалізацію проекту. Запуск термінала попередньо запланований на 2017 рік.

Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомляв, що Cargill, інвестує 100 млн доларів у будівництво нового термінала в порту "Южний".

У червні Cargill вже повідомляв про ведення переговорів з українською компанією ТОВ "М. В. Карго" про можливість будівництва глибоководного термінала в порту "Південний".

Cargill в останні роки висловлював зацікавленість у будівництві портового зернового термінала в Чорному морі, що сприяло б довгостроковій стратегії розвитку зернового і олійного бізнесу в Чорноморському регіоні.

Термінал у "Южному" буде ще одним спільним підприємством Cargill поряд з портами Констанци (Румунія) і Новоросійська (РФ).

За даними Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб (ЄДР), ТОВ "М. В. Карго" засноване в 2004 році, його засновником є кіпрська компанія "Корнлекс Імпекс Лімітед".

Раніше власниками "М. В. Карго" були Валентина Мушинська, Єгор Гребенніков і Андрій Ставніцер (керівник і співвласник групи терміналів "ТІС").

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!