Shell припиняє геологорозвідувальні роботи в Арктиці

Понеділок, 28 вересня 2015, 20:55

Royal Dutch Shell Plc припинить геологорозвідувальні роботи на шельфі Аляски, не вестиме їх в "найближчому майбутньому" і спише близько 4,1 мільярда доларів, не знайшовши там достатніх запасів нафти.

Про це пише Рейтер з посиланням на повідомлення компанії.

Зокрема, компанія не знайшла значних запасів нафти і газу після буріння свердловини Burger J в Чукотському морі приблизно в 240 кілометрах від міста Барроу на Алясці.

"Shell виявила ознаки наявності нафти і газу в свердловині Burger J, але їх недостатньо для продовження геологорозвідки на об'єкті Burger", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Крім результатів буріння, на рішення компанії вплинули висока собівартість проекту і непередбачуваність федерального законодавства відносно шельфу Аляски, повідомила Shell.

Цю новину з радістю сприйняли захисники довкілля, які вважають пошуки нафти і газу в Арктиці загрозою для білих ведмедів, моржів і китів.

У суму списання входять 3 млрд доларів, у які оцінюють вартість проекту, і 1,1 мільярда доларів у вигляді майбутніх договірних зобов'язань, повідомила Shell.

Компанія, яка витратила на геологорозвідку в Арктиці в цілому 7 мільярдів доларів, на три роки зупинила буріння в 2012 році після того, як одна з бурових установок сіла на мілину.

За оцінкою Геологічної служби США, в арктичних морях міститься близько 30% ще не виявлених світових запасів газу і 13% нафти.

"Shell як і раніше бачить в цьому басейні значний потенціал для геологорозвідки. Ця територія, ймовірно, матиме стратегічне значення для Аляски і США", - йдеться в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: