Фонд гарантування подав 1,3 тисяч заяв проти власників неплатоспроможних банків

П'ятниця, 14 серпня 2015, 16:08

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб подав 1,291 тисяч заяв проти власників та керівників неплатоспроможних банків про вчинення злочинів на загальну суму 115,9 млрд гривень.

Про це йдеться у повідомленні Фонду.

Як наголошується, Фонд підтримує позицію уряду щодо необхідності проведення розслідування банкрутств 56 банків та притягнення до відповідальності винних осіб, у тому числі власників, керівників та інших посадових осіб неплатоспроможних банків.

"Фондом уже подано 234 заяви проти власників та керівників неплатоспроможних банків на загальну суму 88,7 млрд гривень, з яких заяв на суму 36,9 млрд гривень - за доведення банку до неплатоспроможності", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У прес-службі повідомили, що в цілому, Фондом подано 1,291 тисяч заяв про вчинення злочинів на загальну суму 115,9 млрд гривень.

Фонд також просить уряд надати доручення правоохоронним органам прискорити розгляд заяв Фонду та, у разі наявності підстав, якнайшвидше подати відповідні матеріали до суду.

"В зв’язку з цим, Фонд вітає ініціативу прем’єр-міністра щодо проведення найближчим часом тематичного засідання  Адміністративної ради Фонду за участю керівників силових відомств держави", - йдеться у повідомленні.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про необхідність проведення публічного аудиту витрат Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: