"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк за публічний аудит витрат Фонду гарантування вкладів

Четвер, 13 серпня 2015, 15:22

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк виступає за проведення повного публічного аудиту витрат Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Про це глава уряду заявив під час наради з представниками Фонду гарантування вкладів у четвер, 13 серпня, передає прес-служба Кабінету міністрів.

"Ми віддали вам 28,9 млрд гривень з державного бюджету на те, щоби ці кошти пішли у Фонд і ви виплачували вкладникам ці кошти. І тому як глава уряду я вимагаю прозорості та звітності", - звернувся він до директора-розпорядника Фонду.

Глава уряду наголосив, що із 12-ти банків, через які виплачувалися кошти вкладникам збанкрутілих фінустанов, шість потім були оголошені проблемними, а три - неплатоспроможними: "Хто приймав рішення про обрання саме цих банків, які взяли бюджетні гроші й повинні були виплатити їх власникам депозитів, і потім самі збанкрутували?"

Реклама:

"Фонд також має відзвітувати про свої витрати. Чому витрати на утримання тимчасових адміністрацій Фонду - а за нашими даними, це близько 8 тисяч осіб, - загалом по року становлять додатково майже 1,8 мільярди гривень, які можна було відправити на виплату депозитів?", - зазначив він

Яценюк  наголосив на необхідності "повного публічного аудиту витрат" Фонду гарантування вкладів.

Прем’єр-міністр також підкреслив, що необхідно провести  розслідування банкрутства 56 банків для "з’ясування, хто виводив активи, хто з посадових осіб держави стоїть за виведенням активів, хто їм сприяв і куди ці активи поділися".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: