Нацбанк почав продаж ОВДП з власного портфеля

Вівторок, 7 липня 2015, 17:51

Національний банк вирішив почати продавати облігації внутрішньої державної позики з власного портфеля.

Про це йдеться в повідомленні регулятора.

Як зазначається, правління НБУ вирішило проводити такі продажу ОВДП з встановленням прибутковості в залежності від терміну погашення паперів.

"Вони пропонуються ринку на таких рівнях: 22% - 6-місячні; 20% - річні; 17% - 3-річні; 15% - 5-річні і 12% - 10-річні", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Крім того, регулятором прийнято рішення щодо розширення спектру інструментів з управління ліквідністю банків та посиленню зацікавленості їх у таких операціях.

"Метою таких змін є посилення ринкових засад функціонування грошово-кредитного ринку через задіяння ефективних механізмів ціноутворення та створення можливостей для формування строкової кривої дохідності, пожвавлення вторинного ринку державних цінних паперів та надання банкам додаткових інструментів для диверсифікації своїх активних операцій.

"Національний банк запропонував досить привабливу для банків криву дохідності", – зазначила голова Національного банку України Валерія Гонтарева, - та закликала банкірів переходити з "короткої" ліквідності в  обсязі 45 млрд грн до "довгої".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: