"Укренерго" не попереджало РФ про призупинення електропостачання до Криму

Середа, 1 липня 2015, 15:38

"Укренерго" не зобов'язане попереджувати ані міністерство енергетики РФ, ані Російську Федерацію взагалі про свою діяльність в межах України.

Про це йдеться у повідомленні "Укренерго".

"1 липня 2015 року у ЗМІ з`явилась інформація про те, що "Укренерго" попередило Міненерго РФ про припинення постачання електроенергії з об'єднаної енергосистеми України до Криму", - йдеться у повідомленні.

У компанії зазначили, що "Укренерго" не зобов'язане попереджувати ані міністерство енергетики РФ, ані Російську Федерацію взагалі про свою діяльність в межах України.

Реклама:

"Виходячи з цього, 30 червня 2015 року жодних попереджень до РФ стосовно припинення постачання електроенергії не було", - повідомляє прес-служба.

В "Укренерго" також наголосили, що компанія працює виключно в правовому полі.

Так, після отримання від ДП "Енергоринок" добового диспетчерського графіка навантажень на 1 липня, до якого був закладений нульовий графік сальдо перетоку електроенергії до АР Крим, черговий диспетчер "Укренерго" повідомив про це чергового диспетчера Кримської ЕС з метою забезпечення виконання ним необхідних організаційних та технічних заходів для підтримання нульового графіка.

"ДП "НЕК "Укренерго" не володіє інформацією стосовно можливого подальшого зниження перетоків електроенергії до АР Крим", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, в міністерстві енергетики Російської Федерації заявили, що НЕК "Укренерго" повідомило про плани припинення постачання електроенергії з об'єднаної енергосистеми України до Криму.

Пізніше в компанії Крименерго повідомили, що електропостачання споживачів в включеному Криму здійснюється в звичайному режимі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: