Яресько каже, що кількість податків іще можна зменшити

Середа, 6 травня 2015, 09:01

Міністр фінансів України допускає зменшення кількості податків, яких на сьогодні залишається одинадцять та зменшення адміністративного тиску.

Про це Наталія Яресько заявила в ході брифінгу, передає "Укрінформ".

"Процентні ставки наших податків, сама система адміністрування, складність звітності для бізнесу є тяжким тягарем, можливо окрім ЄСВ. Потрібно більше електронної процедури менше паперу. Питання не завжди в ставках, але і у кількості податків. Ми в грудні місяці зменшили їх з 22 до 11, можемо зменшити їх іще. Адмініструванню буде приділятися наша особлива увага", - сказала Яресько.

За її словами, наразі під егідою Національної ради реформ проходить обговорення нової податкової реформи.

Реклама:

"Наше бажання: до осені вже мати нову податкову реформу, яка буде дуже прозора та чітка, яка дасть бізнесу розуміння, що адміністрування та тиск буде меншим. Правила будуть більш зрозумілі і спрощені. Ми зараз в процесі збирання інформації", - повідомила вона.

Новопризначений голова ДФС України Роман Насіров додав, що до роботи над податковою реформою залучаються як локальні, так і іноземні фахівці.

Нова комплексна податкова реформа, за його словами, буде готова вже в жовтні поточного року.

"Ми працюємо над новою комплексною податковою реформою. Ми намагатимемося зробити її до жовтня місяця, обов'язково. Так щоб новий бюджет можна було б побудувати вже на новій податковій системі", - повідомив він.

Нагадаємо, попередньою реформою було зменшено кількість податків з 22 до 11.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!