"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яресько заявила про подолання бар'єру в переговорах з кредиторами - ЗМІ

П'ятниця, 22 травня 2015, 14:59

Міністр фінансів України Наталія Яресько дала зрозуміти, що переговори з кредиторами про реструктуризацію боргу знаходиться на шляху досягнення угоди.

Про це пише ZN.UA з посиланням на агентство Bloomberg.

Як повідомляється, радники Мінфіну, які не зібралися з комітетом кредиторів близько місяця, планують зустріч у Лондоні на наступному тижні.

Таке рішення було прийнято після того, як група кредиторів на чолі з Franklin Templeton розкрила своє членство в понеділок, повідомила Яресько.

Реклама:

У понеділок збираються зустрітися компанії Lazard Ltd. і Blackstone Group International Partners LLP, яка представляє комітет кредиторів у переговорах.

"Радники планують графік зустрічей прямо зараз і сподіваються запланувати пряму зустріч відразу після цього", - сказала Яресько.

BlackRock Inc., власник українських облігацій, який не входить до комітету кредиторів, заявив, що інвестори не повинні виключати скорочення боргу, якщо вони не хочуть повернутися до переговорів у наступному році.

Також міністр зазначила, що "тон" спілкування між сторонами пом'якшав, оскільки на цьому тижні група кредиторів розкрила імена трьох інших учасників - BTG Pactual Europe LLP, TCW Investment Management Co. і T. Rowe Price Associates Inc.

"Тепер, коли імена групи кредиторів були оприлюднені, що означає подолання нами бар'єру і те, що переговори можуть початися належним чином", - сказала Яресько.

Нагадаємо, після затвердження МВФ нової чотирирічної програми розширеного фінансування EFF для України на 17,5 млрд доларів Мінфін з 13 березня почав консультації з кредиторами про реструктуризацію зовнішнього боргу.

Уряд також включив в реструктуризацію єврооблігації Києва, державних Ощадбанку та Укрексімбанку (Київ), "Укрзалізниці", однак вказані позичальники будуть вести консультації з кредиторами з приводу умов реструктуризації їх позик як окремі юридичні особи.

Мінфін України наполягає на необхідності досягти угоди про реструктуризацію в червні - до першого перегляду програми МВФ, однак експерти прогнозують, що успіхом буде реструктуризація боргу і на початку осені цього року, а її затягування не приведе до припинення фінансування за програмою EFF.

Як відомо, 19 травня Верховна Рада дозволила уряду призупинити виплати за деякими зовнішніми зобов‘язаннями державних та гарантованого державою боргів України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: