Кабмін переписав концепцію реформування дорожньої галузі

П'ятниця, 3 квітня 2015, 19:38

Кабмін вніс зміни до концепції реформування системи державного управління автомобільними дорогами загального користування.

Про це йдеться у розпорядженні Кабінету міністрів, копію якого має ЕП.

В документі враховані вимоги коаліційної вимоги.

Зокрема коаліційною угодою передбачається, передача доріг місцевого значення до сфери управління облдержадміністрацій з одночасною передачею джерел фінансових ресурсів, необхідних для виконання відповідних функцій.

Реклама:

Крім того передбачається, розмежування функцій замовника та виконавця будівництва, ремонту та утримання доріг шляхом створення на базі ВАТ "ДАК "автомобільні дороги України" регіональних компаній та їх подальшої приватизації. Створення конкурентно-сприятливого середовища в дорожній галузі для реалізації проектів державно-приватного партнерства.

Також передбачається, запровадження контрактів на експлуатаційне утримання автодоріг тривалого строку дії. Забезпечення  їх новою системою кількісних показників для оцінки результатів роботи підрядника, що корелює з рівнем безпеки та споживчими якостями автодоріг.

Коаліційною угодою також передбачено, впровадження європейських стандартів будівництва, ремонту та утримання доріг із використання конкурентоздатних та перспективних вітчизняних матеріалів та технологій. Перехід на планово-попереджувальну стратегію утримання автодоріг.

Також передбачається, вдосконалення системи оплати за проїзд по дорогам великовагового транспорту та визначення механізмів спрямування залучення коштів на утримання, ремонт і будівництво доріг.

Нагадаємо, у Верховній Раді 27 листопада 2014 року зареєстровано за № 0954 проект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування системи управління автомобільними дорогами загального користування".

Законопроектом зокрема передбачається розмежування повноважень центральних і місцевих органів виконавчої влади в частині управління автодорогами загального користування, шляхом передачі автодоріг  місцевого значення до сфери управління місцевих органів виконавчої влади.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!