Мінфін хоче підвищити ставки податків з урахуванням зростання інфляції

П'ятниця, 3 квітня 2015, 18:34

Міністерство фінансів розробляє законопроект, яким передбачається внесення змін до Податкового кодексу щодо перегляду ставок податків і зборів з урахуванням індексу споживчих цін та індексу цін виробників промислової продукції.

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну.

"Міністерство фінансів розробляє проект Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо зміни ставок деяких податків і зборів", - повідомляє прес-служба.

Як зазначається, законопроект розроблено на виконання вимог пункту 4 розділу ХІХ Податкового кодексу України щодо щорічного перегляду ставок деяких податків і зборів, визначених в абсолютних значеннях.

Реклама:

"Законопроектом передбачається внесення змін до Податкового кодексу щодо перегляду ставок податків і зборів з урахуванням індексу споживчих цін та індексу цін виробників промислової продукції, які відповідно до постанови Кабінету міністрів № 404 у 2015 році прогнозовані на рівні 126,7 та 126,5 відсотка відповідно", - йдеться у повідомленні.

Так, враховуючи сфери застосування податків і зборів, ставки акцизного податку, екологічного податку та рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України з урахуванням прогнозного індексу споживчих цін у 2015 році збільшені на 26,7%.

"Ставки рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів,  рентної плати за спеціальне використання води, рентної плати за  користування надрами в цілях, не пов'язаних з видобуванням корисних копалин, з урахуванням індексу цін виробників промислової продукції у 2015 році збільшені на 26,5%", - повідомили у прес-службі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!