ВВП Росії в першому кварталі знизився приблизно на 2% - Медведєв

Вівторок, 21 квітня 2015, 15:12

Економіка Росії, на яку негативно вплинули падіння цін на нафту і економічні санкції Заходу за анексію Криму, в січні-березні 2015 року скоротилася приблизно на 2%.

Про це виступаючи в Держдумі, сказав прем'єр-міністр Дмитро Медведєв, передає Reuters.

"У поточному році негативні тенденції зберігаються. У січні-березні цього року ВВП знизився на 2% приблизно, обсяг промислового виробництва - на 0,4% по відношенню до першого кварталу минулого року. Найбільш відчутний спад спостерігається в інвестиціях", - сказав він.

"Тим не менш, все, що відбувається, це далеко не самий жорсткий з можливих сценаріїв. Скажу прямо: ситуація з цінами, безробіття, стан банківської системи, галузей, могли бути значно гірше. У 2009 році ми випробували набагато більш серйозні проблеми", - додав Медведєв.

Реклама:

"Якщо оцінювати ситуацію в цілому, то вона стабілізується. Але жодних ілюзій бути не повинно. Сьогодні ми стикаємося не тільки з короткостроковими кризовими явищами. Ми зуміли подолати більшу частину з них, але якщо зовнішній тиск посилюватиметься, ціни на нафту збережуться на екстремально низькому рівні надовго, нам доведеться розвиватися в іншій економічній реальності, яка буде перевіряти всіх, що називається, по повній програмі", - заявив прем'єр-міністр РФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!