НБУ у четвер продав на міжбанку 80 мільйонів доларів по 28 гривень

П'ятниця, 27 лютого 2015, 17:44

Національний банк України під час вчорашньої інтервенції на міжбанківському валютному ринку продав раніше придбані на ринку 80 млн доларів за курсом 28,04 гривні за долар.

Про це повідомила голова Національного банку Валерія Гонтарева під час зустрічі з топ-менеджментом компаній - членів Американської торгової палати, передає УНІАН.

"Національний банк вимушено через один дня затримки, через те, що були офіційні продажі, придбав за офіційним курсом. Учора цю ж всю валюту, за курсом, за яким ми придбали, ми продали на ринок", - сказала Гонтарева.

Раніше Нацбанк 25 лютого своєю постановою ввів тимчасову заборону банкам купувати валюту за дорученням клієнтів терміном до 27 лютого, зокрема за раніше поданими заявками, проте згодом скасував цю заборону.

Реклама:

Голова НБУ Гонтарева 25 лютого повідомила, що завдяки одноденній забороні на валютному ринку з'явилася додаткова пропозиція валюти на рівні 80 млн доларів, яку Нацбанк викупив за офіційним курсом - 28,04 гривні за долар.

Наступного дня, 26 лютого, Нацбанк оголосив про проведення інтервенції на міжбанківському валютному ринку з продажу валюти за курсом 28,04 гривні за долар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!