Столична фабрика "Рошен" збільшила чистий прибуток у 9 разів

Четвер, 12 лютого 2015, 20:33

ПАТ "Київська кондитерська фабрика "Рошен" завершило 2014 з чистим прибутком 34,8 млн гривень, що приблизно в 8,9 разу більше в порівнянні з 2013 роком.

Про це повідомляється в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

Згідно з офіційним оголошенням ПАТ про проведення 7 квітня загальних зборів акціонерів, його активи за минулий рік скоротилися приблизно на 4% - до 784,3 млн гривень. Нерозподілений прибуток підприємства до кінця минулого року становив 341,4 млн гривень.

При цьому сумарна дебіторська заборгованість ККФ "Рошен" збільшилася на 27% - до 67,52 млн гривень. Поточні зобов'язання порівняно з 2013 роком скоротилися на 22,6% - до 213,07 млн гривень, довгострокові - на 9,8%, до 51,8 млн гривень.

Реклама:

Корпорація "Рошен" (ТМ Roshen), один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає в себе Київську, Маріупольську, Кременчуцьку і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", Літинський племзавод, а також Липецьку фабрику "Рошен" (РФ ), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина).

Корпорація виробляє близько 320 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети та торти. Загальний обсяг виробництва досягає 450 тисяч тонн продукції на рік.

Президент України Петро Порошенко під час виборчої кампанії заявив про рішення, у разі обрання главою держави, продати свої бізнес-активи, найбільшим з яких є мажоритарна частка в корпорації "Рошен", за винятком лише телевізійного "5 каналу".

Через два місяці після інавгурації у серпні 2014 року стало відомо, що Порошенко відібрав інвесткомпанію Rothschild в консорціумі з ICU для підготовки та організації такого продажу.

Росія з літа 2013 року, коли Порошенко ще був в опозиції, заборонила поставки на свій ринок з українських заводів "Рошен". Крім того проблеми в роботі через регуляторні обмеження виникали і в російського бізнесу корпорації.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!