Клієнти Apple витратили 15 мільярдів на купівлю додатків в App Store

П'ятниця, 9 січня 2015, 17:54

Клієнти американської Apple Inc. в 2014 році витратили приблизно 15 млрд доларів на купівлю додатків для пристроїв iPhone і iPad в App Store - це на 50% більше, ніж у попередньому році, і є рекордним рівнем.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на Financial Times.

Додатки для пристроїв Apple принесли розробникам виручку в розмірі більше 10 млрд доларів в минулому році, йдеться у повідомленні компанії.

З урахуванням того, що 30% виручки від продажу розробниками додатків через App Store отримує Apple, дохід компанії в цьому сегменті становив близько 5 млрд доларів.

Реклама:

З моменту запуску App Store в 2008 році спільнота розробників розробила близько 25 млрд доларів на продажах різних додатків та ігор. У загальній складності користувачі пристроїв Apple витратили на покупки в App Store більше 35 млрд доларів.

Продажі App Store в перший тиждень січня 2015 року встановили новий рекорд, продажі 1 січня також були рекордними, зазначають в Apple.

У попередні роки рекордні продажі App Store фіксувалися на Різдво і зміна ситуації, ймовірно, означає більш активне зростання покупок iPhone і iPad в країнах Азії, включаючи Китай і Японію, пише FT.

"Старт цього року був приголомшливим після рекордного попереднього року для App Store і спільноти розробників додатків", - заявив старший віце-президент Apple по веб-додатках і сервісах Едді Кью.

Незважаючи на те що Apple отримує основну частину виручки від продажу пристроїв, рентабельність App Store і iTunes традиційно вище.

Розвинений магазин додатків та ігор також залишається одним з конкурентних переваг Apple перед іншими розробниками смартфонів.

За підсумками фінансового року, що завершився у вересні 2014 року, на частку продажів цифрового контенту та послуг припало близько 10% виручки Apple. Для порівняння: в 2013 році цей показник становив 9%, у 2012 році - 8%.

У компанії відзначають, що запуск операційної системи iOS для її пристроїв дозволив створити порядку 627 тисяч робочих місць в США з моменту відкриття App Store.

"Вихід iOS 8 надав розробникам можливість створювати чудові нові додатки, і ця ОС пропонує інноваційні характеристики, що отримали широку популярність у клієнтів App Store в усьому світі", - йдеться в повідомленні компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!