Мінфін знайшов 8,7 мільйона для "Київпастрансу"

П'ятниця, 19 грудня 2014, 13:22

Мінфін доручив Казначейству перерахувати "Київпастрансу" 8,7 мільйонів гривень для погашення заборгованості із заробітної плати.

Про це йдеться у повідомленні відомства.

За словами мера Києва Віталія Кличка, столиця має значні борги перед працівниками транспортної сфери міста через те, що уряд не компенсував "Київпастрансу" кошти.

"Слід зазначити, що законом про держбюджет на 2014 рік передбачено субвенцію на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян бюджету м. Києва в сумі 235,9 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як зазначається , держава в повному обсязі виконує взяті нею зобов’язання щодо перерахування субвенції з держбюджету Києва. 

З держбюджету станом на 18 грудня 2014 року субвенція перерахована бюджету м. Києва у межах зареєстрованих зобов’язань у загальній сумі 224,8 млн гривень.

Нагадаємо, вранці 17 грудня близько ста працівників "Київпастрансу" перекрили рух по вулиці Грушевського з вимогою виплати заробітної плати.

На початку грудня співробітники КП "Київпастранс" вимагали виплатити їм заборгованість по зарплаті, погрожуючи "голодним бунтом".

Директор "Київпастрансу" заявив, що планує погасити заборгованість із заробітної плати перед співробітниками до кінця поточного року.

Київська адміністрація пропонує підвищити тарифи на проїзд у комунальному транспорті у 2 рази: на метро та міську електричку до 4 гривень, наназемний транспорт – до 3 гривень за одну поїздку.

Мерія планує підвищити вартість проїзду в комунальному громадському транспорті з 1 лютого. 

Столицю обслуговують три трамвайні депо: Дарницьке, Подільське та імені Шевченка. Щоденно на лінії міста виходить 214 трамваїв. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: