47% тепла будівлі втрачають – віце-прем'єр

П'ятниця, 12 грудня 2014, 11:54

Майже 50% втрат тепла пов'язані із незабезпеченістю енергоефективності будівель.

Про це на годині запитань до уряду в Раді сказав віце-прем'єр Геннадій Зубко.

"Сьогодні 47% втрат тепла – це саме незабезпеченість енергоефективності будівель. Все інше – заміна газового обладнання, теплотраси – це від 5% до 12%. Тому це питання є дуже серйозним для аналізу", - сказав урядовець.

За його словами урядом підготовлено цілий ряд законопроектів, які готові для подачі у Верховну Раду.

Реклама:

Перший - це проект Закону про енергетичну ефективність будівель, який, за словами Зубка, дозволить чітко проаналізувати стан житлово-комунального господарства.

Другий законопроект –  стосується повернення грошей інвесторам.

"Це законопроект про особливості здійснення закупівель енергосервісу. Це так званий проект "Еско", який допоможе не тільки вкласти гроші, а й ще зрозуміти, яким чином їх можна буде повернути за рахунок підвищення енергоефективності", - пояснив віце-прем'єр.

Третій законопроект – це законопроект щодо змін до закону про енергозбереження. За словами чиновника, цей документ дасть можливість сьогодні представити ринок енероефективності ЖКГ як той ринок, який сьогодні потребує капіталовкладень і інвестицій.

"І останнє – це те, що сьогодні стосується запровадження енергоефективних заходів в бюджетних установах. Щоб було зрозуміло: сьогодні держава втрачає дуже багато грошей саме через нереалізовані енергоефективні проекти в бюджетних установах, які сьогодні купують практично і тепло, і інші послуги щодо водовідведення за комерційними цінами", - наголосив він.  

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: