НКРЗІ виграла у "МТС Україна" суд за Крим

П'ятниця, 7 листопада 2014, 20:10

Нацкомісія регулювання зв'язку та інформатизації виграла у компанії "МТС Україна" в Київському апеляційному адміністративному суді.

Суд другої інстанції встав на сторону НКРЗІ, яка звинуватила зазначеного мобільного оператора в халатності, повідомляє "Delo.UA".

В квітні 2014 року фахівці Служби безпеки та галузевого регулятора встановили ряд порушень в роботі "МТС Україна".

Перевірка показала, що технічні та організаційні заходи оператора по захисту своєї телеком-мережі були недостатні. "МТС Україна" не захистила інфраструктуру від несанкціонованого доступу, порушивши тим самим ряд законів.

Реклама:

Після окупації РФ кримського півострова розголосу набули випадки прослуховування з-за кордону стільникових абонентів, які знаходяться в Криму, обнулення їх мобільних рахунків й інші випадки втручання в мобільні мережі.

На регіональному ринку АРК "МТС Україна" обслуговувала на початок 2014 року більше половини українських користувачів. Це, а також недостатній рівень інформаційної безпеки, викликало посилений інтерес до мережі цього оператора з боку російських спецслужб під час інтервенції на півострів.

Перевірки НКРЗІ та СБУ встановили згадані факти, але "МТС Україна" з ними не погодилася і подала позов. Компанія 18 серпня 2014 року виграла в Окружному адміністративному суді Києва, але телеком-регулятор подав апеляцію.

У мобільного оператора "МТС Україна" в рамках українського законодавства залишилася остання можливість - подати касацію.

"Кримська історія розглядається в судах. Суд першої інстанції ми виграли. Суд другої інстанції виніс рішення не на нашу користь. Але він, з незрозумілих для нас причин, не взяв до уваги ряд важливих документів, які доводять нашу правоту", - повідомила начальник відділу по зв'язках з громадськістю "МТС Україна" Вікторії Рубан.

"Ми будемо оскаржувати його рішення в суді вищого рівня саме тому, що маємо серйозну доказову базу щодо технічного боку того, що відбувалося в Криму", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: