Аеропорт "Бориспіль" скоротив пасажиропотік на 12%

П'ятниця, 7 листопада 2014, 10:45

ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" скоротив пасажиропотік на 12% порівняно з аналогічним періодом 2013 року - до 5,894 млн осіб у зв'язку з падінням ринку авіаперевезень країни в цілому.

Про це йдеться в повідомленні аеропорту, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, за звітний період кількість рейсів, здійснених через нього скоротилося на 8,7% - до 61,638 тис.

В жовтня 2014 року пасажиропотік становив 572 тис.осіб (-19,5%), а кількість вильотів літаків становило 5,76 тис. (-20,6%).

Реклама:

"Ринок авіаційних перевезень в Україні продовжує демонструвати скорочення обсягів, що є результатом політичної та економічної ситуації в країні. Так, за оцінкою Державної авіаційної служби України, за результатами 2014 прогнозуються зниження пасажиропотоку на рівні 30-35%", - відзначили в прес-службі "Борисполя".

За її даними, враховуючи ситуацію в країні, а також у зв'язку з зупинкою авіасполучення з Кримом, Донецькій і Луганській областями, зменшенням купівельної спроможності населення, зниженням рівня ділової та туристичної активності, кількість обслужених рейсів і пасажирів в аеропортах країни і, зокрема, в аеропорту "Бориспіль", продовжує скорочуватися.

"Зараз в "Борисполі" завершується облаштування зони обслуговування внутрішніх рейсів в термінальному комплексі "D", що в підсумку збільшить його пропускну спроможність та суттєво спростить логістичні процеси для авіакомпаній і пасажирів.

Об'єднання в одному терміналі технологічних процесів обслуговування міжнародних та внутрішніх рейсів покладе основу реалізації концепції створення хабів моделі розвитку аеропорту", - сказали в прес-службі Борисполя.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!