РФ стала другим за розміром ринком торгової нерухомості

Четвер, 20 листопада 2014, 14:24

Росія стала другим за розміром ринком торгової нерухомості в Європі за підсумками першого півріччя 2014 року, обігнавши Великобританію.

Про це йдеться в дослідженні міжнародної консалтингової компанії Cushman&Wakefield, пише ТАСС.

Як повідомляється, на першому місці за обсягом пропозиції торгової нерухомості розмістилася Франція, де за підсумками першого півріччя 2014 показник становив 17,6 млн кв м.

З першого півріччя 2013 Росія піднялася з третього на друге місце з обсягом пропозиції в 17,5 млн кв м.

Реклама:

Третє місце зайняла Великобританія з розміром ринку в 16,98 млн кв м.

За підрахунками Cushman&Wakefield, загальний обсяг пропозиції торгових центрів в Європі до кінця 2014 року становитиме 161,4 млн кв м, що на 4,5% більше минулорічного показника.

У Центральній і Східній Європі за підсумками другого кварталу було побудовано 1,4 млн кв м, що в 2 рази перевищує аналогічний показник у Західній Європі, де відкрилося 637 тис. кв м площ.

У першому півріччі 2014 року в Європі було побудовано 53 нових торгових центри, з них 12 в Росії, і ще 49 повинні відкритися до кінця 2015 року. Додаткові 45,7 млн кв м торгових площ будуються і заявлені до відкриття в період з другого півріччя 2014 року по 2015 року.

За прогнозами експертів, якщо всі заявлені торгові центри будуть відкриті, то Росія обжене Францію, як найбільший ринок торговельної нерухомості Європи. Одним із прикладів є "Авіапарк", найбільший торговий центр в Європі, який відкриється в 2014 році.

На думку Карбаснікоффа, зовнішня політична нестабільність, падіння курсу рубля і стагнація споживчого попиту в Росії в даний час тисне на рітейлерів.

"Проте макроекономічні показники в середньостроковій перспективі зберігають позитивну динаміку, і ми очікуємо стабілізацію рівня вакансії і ставок оренди в найближчі шість місяців", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!