В Україні закриють журнали, що належать власнику російських "Ведомостей" - ЗМІ

Неділя, 16 листопада 2014, 15:04

В Україні закриваються видання групи Sanoma Media - Esquire Україна, National Geographic, Harper's Bazaar, "Домашний очаг" і Men's Health.

Як повідомляє "Новое время", рішення про закриття української групи видань пов'язано із важким становищем ринку друкованої преси в Україні та фінансовими проблемами у головної компанії - фінської Sanoma.

Офіційне оголошення про закриття планується на 17 листопада.

З групи підконтрольних Sanoma видань збережеться лише Cosmopolitan Україна, що перейде під управління видавничого дому Херст Шкулев Україна, який випускає журнали Elle і Maxim.

Реклама:

Довгий час Sanoma безуспішно намагалася продати свій журнальний бізнес в Україні і Росії зацікавленим покупцям із США. Навесні 2014 року з'явилися повідомлення про рішення Sanoma Ukraine припинити випуск двох друкованих видань - Sensa і Сasaviva. Основна причина закриття видань - складна економічна ситуація в країні і сильне падіння ринку друкованої преси.

У 2013 році материнська компанія Sanoma Oyj вирішила провести стратегічну переоцінку своїх підрозділів в Центральній і Східній Європі та в Бельгії. Глава холдингу Харрі-Пекка Кауконен пояснив, що компанія має намір зосередитися на ринках Нідерландів і Фінляндії, а також освітньому ринку, доходи від якого ростуть.

У грудні 2012 року словенське підрозділ групи продали його менеджерам, в серпня 2013 року болгарську "дочку" викупили партнери Sanoma Димитр і Красимир Друмеви, а румунський підрозділ холдингу купила німецька Hubert Burda Media, у 2014 році Pijper Media продали ряд нідерландських журналів.

У свою чергу в Росії у вересні 2014 року було прийнято закон, щообмежує частку іноземних акціонерів у статутному капіталі російських ЗМІ до 20% та забороняє громадянам інших країн бути засновниками медіа в РФ.  Документ набуває чинності з 1 січня 2016 року.

Після цього з'явилася інформація про те, що російську опозиційну газету "Ведомости", що входить до холдингу  Sanoma Media, планують придбати бізнесмени, близькі до Володимира Путіна. 

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: