Уряд ввів держрегулювання цін на ліки

Четвер, 13 листопада 2014, 18:43

МОЗ розробило та винесло на розгляд уряду проект постанови, яка створює рівні умови ціноутворення на ліки вітчизняного та іноземного виробництва та запроваджує державне регулювання цін на ліки.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Як зазначив т.в.о. міністра охорони здоров’я Василь Лазоришинець, розмір торгівельно-роздрібних надбавок на вітчизняні ліки, оптово-відпускна ціна яких нижча 12 гривень за одну упаковку, до сьогодні становила від 0,3% до 169,5%.

"Відтепер після набуття чинності змін до пункту 1 постанови КМУ №955 граничні надбавки на ліки, включені до Нацпереліку основних лікарських засобів і виробів медичного призначення та обов’язкового мінімального асортименту лікарських засобів і виробів медичного призначення для аптечних закладів, коливатимуться від 10% до 25%", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

На думку фахівців, прийняття цієї постанови дозволить збільшити економічну доступність низьковартісних вітчизняних ліків для малозабезпечених верств населення та запровадити рівні умови застосування державного регулювання цін на ліки, як для іноземного, так і вітчизняного виробника.

Зміни до пункту 1 постанови КМУ від 17 жовтня 2008 року №955 набудуть чинності 1 січня 2015 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: