У Києві може подорожчати проїзд в метро

П'ятниця, 5 вересня 2014, 12:55

Керівництво Києва обговорює питання зміни тарифу на проїзд в метро.

Про це повідомляє прес-служба метрополітену.

Як зазначається, попередньо розглядається можливість встановлення мінімальної ціни при використанні проїзних квитків.

"При нинішній вартості місячного проїзного у 95 гривень, один день користування підземкою, не зважаючи на кількість поїздок, коштує 3 гривні. Це як одна поїздка у маршрутці, однак затрати для перевезення пасажирів у метрополітені вищі в рази", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Також зазначається, що при своїй мережі у 52 станції столичний метрополітен лишається чи не найдешевшим в Україні та Європі. За проїзд у підземці жителі Харкова ще з минулого року сплачують 3 гривні. У Відні та Парижі одна поїздка коштує близько 30 гривень.

Як повідомлялося, збитки підприємства на кінець року можуть становити 724,9 мільйонів гривень.

"Однією з основних складових, яка не дає можливості розвитку для підприємства лишається тариф. Востаннє він переглядався шість років тому. З того часу значно подорожчало усе необхідне обладнання та комплектуючі", - повідомляє прес-служба.

Крім того вартість електроенергії зросла на 72%, а мінімальна заробітна плата збільшилася в 2,4 рази. Також підприємство постійно недотримує компенсації за перевезення пільгових категорій пасажирів. У результаті збиток на кожній поїздці становить 82 копійки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!