Суд стягнув з "Укрспецекспорту" 8 мільйонів доларів на користь "Моря"

П'ятниця, 19 вересня 2014, 10:09

Суд стягнув з ДП "Укрспецекспорт" на користь ВАТ "Феодосійська суднобудівна компанія "Море" 8,1 млн доларів боргу.

Про це свідчить рішення Господарського суду міста Києва від 20 серпня, пишуть "Наші гроші".

Як зазначається, у грудні 2008 року "Укрспецекспорт" зобов’язався від імені компанії "Море" укласти зовнішньоекономічний контракт щодо будівництва чотирьох кораблів. Загальна ціна договору становила 204,41 млн доларів.

Спір виник щодо оплати за останні етапи роботи по кораблю №2 на повітряній подушці - "Підписання приймально-здавального акту" та "Транспортування в Китай" на суму 8,1 млн доларів.

Реклама:

"17 лютого цього року компанія море передала корабель №2 "Укрспецекспорту", а той, у свою чергу, 21 лютого передав судно замовнику – Бюро закупівель армії Китаю. 26 березня "Укрспецекспорт" отримав від китайців 12,94 млн доларів (сюди включено також витрати та комісійна плата "Укрспецекспорту"), однак 8,1 млн компанії "Море" перераховано не було", - пише видання.

В "Укрспецекспорті" пояснюють, що оскільки промислові потужності ВАТ "ФСК "Море" знаходяться на тимчасово окупованій території та фактично на даний час компанія не може виконувати свої обов’язки, то підприємство має право призупинити розрахунки за вказаним договором.

Суд визнав, що промислові потужності справді знаходяться у Феодосії на окупованій території, проте саме підприємство тепер зареєстроване у Києві, на вул. Червоноармійській, 47. При цьому компанія "Море" у липні відкрила рахунок в Одесі у "Місто Банку". Суд вважає, що це виключає будь-які ускладнення з перерахуванням боргу.

Нагадаємо, у червні цього року депутати кримського парламенту проголосували за націоналізацію майна феодосійської компанії "Море", яка випускає як військові, так і цивільні судна на повітряній подушці і на підводних крилах. Як визначено українським судом, дана постанова є недійсною.

ВАТ "ФСК "Море" входить до складу ДК "Укроборонпром". З 2008 року компанія знаходиться у процедурі санації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!