Суд заарештував активи компанії Новинського на 4,5 мільярда

П'ятниця, 8 серпня 2014, 19:05

Печерський суд Києва заарештував активи підконтрольної "Смарт-Холдингу" Вадима Новинського компанії Yernamio Consulting Limited у розмірі 4,6 мільярда гривень.

Про це йдеться в постанові суду за позовом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб щодо власників ліквідовуваного банку "Форум", передає УНІАН.

"Накласти арешт, у межах матеріальних претензій позивача в сумі чотири мільярди чотириста шістдесят шість мільйонів сімсот тридцять тисяч триста шістдесят п'ять гривень 30 копійок", - сказано в постанові.

Нагадаємо, що раніше Господарський суд міста Києва заарештував кошти підконтрольної "Смарт-Холдингу" Вадима Новинського компанії Yernamio Consulting Limited у розмірі 50 млн доларів, раніше перераховані нею на рахунок в Національному банку України для оздоровлення банку "Форум".

Реклама:

Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію в банк "Форум" з 14 березня і протягом цього періоду здійснював пошук інвестора для виведення банку з ринку.

У травні дочірня компанія "Смарт-Холдингу" перерахувала на спецрахунок НБУ 50 млн доларів для підтвердження серйозності намірів щодо оздоровлення банку і, за інформацією банку, планувала перерахувати другий транш у такому ж розмірі, після чого мали відбутися аудит і рекапіталізація банку власниками та інвесторами.

У червні "Альфа-Банк" повідомив про проведення оцінки в проблемному банку "Форум" і готовність взяти на себе зобов'язання перед вкладниками фінустанови у разі прийняття рішення про купівлю частини його активів і пасивів, але згодом відмовився від купівлі.

Національний банк України ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії і ліквідацію банку "Форум" 16 червня, і Фонд гарантування вкладів фізосіб почав процедуру виведення банку з ринку.

У відповідь основний власник банку, "Смарт-Холдинг", повідомив про подання позову до суду з вимогою скасувати рішення про ліквідацію банку "Форум".

Банк "Форум" працював на ринку України з 1994 року і входив до групи великих банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!