Китай виключив продукцію Apple зі списку держзакупівель

Середа, 6 серпня 2014, 11:50

Китайська влада виключила продукцію Apple Inc. - планшетні комп'ютери iPad і ноутбуки MacBook - зі списку товарів, що можуть закуповуватися на бюджетні гроші, з міркувань безпеки.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерела в уряді КНР.

За даними джерел, десять продуктів Apple - в тому числі iPad, iPad Mini, MacBook Air і MacBook Pro - виключені з фінальної редакції списку держзакупівель, представленого в липні.

Ці пристрої входили в червневу версію списку, складеного Національною комісією з розвитку і реформ і міністерством фінансів, повідомили чиновники.

Реклама:

Раніше Китай виключив зі списку держзакупівель ще ряд американських технологічних компаній на тлі зростання напруженості між Пекіном і Вашингтоном через звинувачення в хакерських атаках і кібершпіонажу.

Китайське агентство по закупкам запропонувало відомствам відмовитися від придбання антивірусних програм Symantec Corp. і "Лабораторії Касперського"​​, а Microsoft Corp. не змогла брати участь в держзакупівлі енергозберігаючих комп'ютерів.

Представник Apple Крістін Уге від коментарів відмовилася. Мінфін КНР і комісія з розвитку і реформ не дали відповіді на відправлені Bloomberg запити про коментарі.

Смартфони в список держзакупівель не включаються.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!