Заяви Яценюка "послабили" російський рубль

Четвер, 28 серпня 2014, 13:06

Після заяв Яценюка падіння ринку і ослаблення рубля посилилися.

Про це пишуть "Ведомости".

До 12.10 за московським часом курс долара злетів на 27 коп. до 36,45 руб., а євро - на 40 копійок до 48,15 руб. Індекс РТС впав на 2,86% до 1224 пунктів, ММВБ просів на 2% до 1418 пунктів.

Нагадаємо, Яценюк в четвер звернувся із закликом до західних партнерів Києва скликати термінове засідання Ради Безпеки ООН.

Реклама:

"Вважаю за необхідне, щоб наші західні партнери скликали надзвичайне засідання Радбезу ООН. Росія істотно наростила військову присутність в Україні", - заявив Яценюк в четвер в Києві.

Він також запропонував заморозити активи і фінанси Російської Федерації до моменту виведення російських військ з території України, передає УНІАН.

"Введені санкції не дали результату. В таких обставинах одним з можливих елементів стримування російської агресії має бути розгляд введення санкцій щодо заморожування всіх російських активів і зупинки всіх банківських транзакцій Росії в країнах-членах ЄС і в США, і в країнах G7", - заявив Яценюк.

Коул Ейксон зі "Сбербанк CIB" відзначає, що надходять несприятливі новини з України і ринкові індикатори неоднозначні.

"Вчора ввечері і сьогодні вранці з'явилися повідомлення про те, що сепаратисти виявилися в приморському місті Новоазовську, розташованому недалеко від Маріуполя, і фактично відкрили новий фронт бойових дій. Представники українського уряду вже заявили, що цим сепаратистам надають підтримку російські війська. Незалежно від достовірності заяв, які робляться сьогодні з ранку, такий новинний фон негативно відіб'ється на настроях учасників ринку, особливо після сплеску оптимізму на початку тижня, приводом для якого стала "відсутність поганих новин" за підсумками
мінського саміту", - вважає експерт.

За його словами, якщо ж буде підтверджена причетність Росії до нової ескалації конфлікту, слід очікувати нових санкцій з боку Заходу, а індекс РТС в цьому випадку буде рухатися у напрямку до позначки близько 1000 пунктів.

 "Конфлікт на сході України розростається, у зв'язку з чим Захід закликає посилити заяви на Росію, що, безумовно, не покращує ставлення інвесторів до Росії. Ситуація залишається надзвичайно напруженою", - зазначає "Уралсиб кепітал".

"У вівторок - середу фонди набрали шорт по долару (займали його і продавали), а сьогодні у великому обсязі закривають позиції (відкуповуються долари)", - пояснив падіння рубля валютний трейдер великого міжнародного банку.

За його словами, пропозицій на покупку рубля майже немає, тільки "в невеликому обсязі від експортерів і від тих, хто торгує протягом дня і вже фіксує прибуток".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!