ЄС може скасувати санкції проти РФ в разі стабілізації ситуації в Україні

П'ятниця, 15 серпня 2014, 15:50

В Євросоюзі не хотіли б продовжувати санкційну політику щодо Росії, і не виключають відкликання санкційних заходів за умови стабілізації на сході України.

Пор це в інтерв'ю заявив посол ЄС в Москві Вігаудас Ушацкас, передає "Інтерфакс-Україна".

"Коли будуть очевидні результати в питанні стабілізації ситуації в Східній Україні, звичайно, ЄС буде готовий розглядати питання відкликання санкцій, хоча почасти причиною їх введення є нелегальна анексія Криму", - сказав Ушацкас.

"Звичайно, це можливо. Санкції не є самоціллю", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи можуть антиросійські санкції бути відкликані раніше, ніж через рік.

Реклама:

"Ми не хотіли б йти далі і вводити нові санкції, і ми сподіваємося, що, по-перше, у найближчі дні Росія покаже свою повагу до державності України і міжнародного гуманітарного права, і надаватиме гуманітарну допомогу відповідно до міжнародних норм", - наголосив Ушацкас.

"І, по-друге, розраховуємо, що те, що нещодавні слова президента Путін про те, що Росія робитиме все, що від неї залежить, для якнайшвидшого припинення конфлікту в Україні, виллється в конкретні дії з боку Росії", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!