"Укртрансгаз" підготувався до прийому газу через Словаччину

Середа, 13 серпня 2014, 13:29

ПАТ "Укртрансгаз" завершило комплекс робіт на компресорній станції "Ужгород" для забезпечення технічної можливості прийому природного газу зі Словаччини.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

Як зазначається, 7 cерпня 2014 р. ПАТ "Укртрансгаз" на компресорній станції Ужгород закінчило повний комплекс робіт по забезпеченню технічної можливості прийому природного газу зі сторони Словаччини.

"За результатами останніх переговорів між операторами газотранспортних систем України (ПАТ "Укртрансгаз") та Словаччини ("Eustream a.s.") остаточно були узгоджені технічні аспекти, пов’язані з прикордонним співробітництвом, взаємодією при експлуатації об’єктів і обліком газу", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Нагадаємо, що 28 квітня 2014 року між ПАТ "Укртрансгаз" і "Eustream a.s." був підписаний Меморандум про взаєморозуміння щодо забезпечення реверсних поставок газу в Україну.

На початку липня словацький оператор Eustream повідомив про успішне завершення процедури Open Season з прийому заявок на постачання газу в Україну територією Словаччини.

До поставок газу в Україну через Словаччину виявили інтерес близько двох десятків європейських постачальників, що, відповідно до Меморандуму, передбачає можливість розпочати поставки газу зі Словаччини вже з 1 вересня цього року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: