Екс-глава Нацагентства з питань держслужби: Яценюк мені заявив "тримайтесь стільчика"

Вівторок, 3 червня 2014, 14:53

Україні необхідний незалежний орган з особливими повноваженнями, який би здійснював державну політику у сфері держслужби.
 
Про це в інтерв'ю Hubs заявив екс-глава Нацагентства з питань держслужби Денис Бродський, який напередодні звільнився.
 
"У нас закон про держслужбу - це закон про статус і привілеї чиновників. А реформування держапарату - одна з ключових вимог Європи. Нам необхідний незалежний орган з особливими повноваженнями, який би здійснював державну політику у сфері держслужби. Поки він не з'явиться, у нас так і будуть сидіти заступники прокурора з двома телефонами Vertu на засіданнях уряду", - зазначив він.
 
"Не можна поставити п'ять нових прогресивних менеджерів і чекати, що система зміниться - це ж як банка з огірками, - решта просто засолені. Мені потрібно було ще два місяці, щоб випустити цей закон. Країні потрібен був рік, щоб перевернути все верх дном і змінити систему", - додав Бродський.
 
За словами екс-чиновника, його служба за місяць разом з європейськими експертами пропрацювала концепцію нового закону про держслужбу, який дозволяв би за півтора року перезапустити всю систему.
 
"Відділення політичних посад від адміністративних, організація прозорого призначення на всі адміністративні посади. Тобто проведення конкурсів. Справжні конкурси, а не та фількіна грамота, яка зараз проходить, прозорі анонімізувати конкурси", - підкреслив він.
 
"Були навіть напрацьовані механізми, як нормальну зарплату чиновникам платити. Навіть готові були фонди цю ініціативу підтримувати. Люди хотіли писати закон про фонд розвитку державних чиновників", - зазначив Бродський.
 
Як він заявляє, те, що готувалося, "було загрозою всій чиновницькій армії" і частково стало причиною його відходу з уряду.
 
"Скористалися моментом, тому що я був не найзручнішим чиновником... Не те щоб дорогу перейшов, просто люди за місяць зрозуміли, що я людина, яка орієнтована щось змінювати. Те, що я хотів зробити, було загрозою всій чиновницькій армії", - так він пояснив свій відхід.
 
"Прем'єр не звик, щоб з ним розмовляли - слухати повинні тільки, і виконувати. І він мені заявив: "Тримайтесь стільчика", - додав Бродський.
 
Денис Бродський - один з кращих HR фахівців України з 14-річним досвідом. До квітня 2014 він працював HR-директором Platinum Bank. Після української революції вирішив спробувати себе в ролі чиновника, але пропрацював недовго - наприкінці травня Бродський написав заяву про звільнення.
 
Причиною звільнення стали розбіжності з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком у питанні розслідування інциденту із затримкою виплати грошової компенсації сім'ям "Небесної сотні".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: