"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" відклав введення режиму передоплати для України

Понеділок, 2 червня 2014, 10:18

Російський газовий монополіст "Газпром" переносить введення режиму передоплати за газ для України на 9 червня.

Про це глава компанії Олексій Міллер сказав журналістам у Москві, пише "УНІАН".

"Україна заплатила перший транш за поставки газу. Сьогодні на рахунок "Газпрому" надійшло 786 млн доларів. Ми вітаємо початок погашення боргу Україною і переносимо режим передоплати на 9 червня. Введення режиму передоплати залежатиме від погашення в повному обсязі боргу за поставлений до 1 квітня газ обсягом у 2,237 млрд доларів, частина якого сьогодні була оплачена, і від прогресу у платежах за поставки квітня і травня. Оплата за травень повинна бути проведена до 9 червня", - сказав Міллер.

Раніше Міллер заявляв, що обмеження поставок газу до України буде введено з 10.00 3 червня у разі, якщо не буде надходження передоплати.

Реклама:

Як повідомлялося, 30 травня управління зв'язків із громадськістю НАК "Нафтогаз України" повідомило, що перерахувала "Газпрому" 786,3 млн доларів в рахунок оплати за природний газ, імпортований у лютому-березні 2014 року за ціною 286,5 доларів за тисячу кубометрів, який НАК не оскаржувала.

Водночас, 30 травня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що якщо домовленості за ціною на газ не буде досягнута під час останнього раунду тристоронніх переговорів щодо газу Україна-Росія-ЄС, який може відбутися вже в понеділок, 2 червня, Україна подасть позов до Арбітражного суду.

Яценюк ще раз нагадав, що позиція уряду України залишилася незмінною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: