Для модернізації очисних споруд потрібно 60 мільярдів - Мінрегіон

Четвер, 22 травня 2014, 09:24

Для модернізації очисних споруд забору води підприємствами водопровідно-каналізаційного господарства (ВКГ) України необхідно близько 60 мільярдів гривень.

Такі дані повідомив журналістам начальник управління ВКГ Мінрегіону Сергій Дзезик, передає "УНІАН".

"Якщо говорити про капітальні вкладення, які необхідні для того, щоб повністю провести реконструкцію очисних споруд, то, за нашими оцінками, ця сума становить 60 млрд грн на Україну", - сказав Дзезик.

За його словами, на сьогодні таких коштів підприємствам ВКГ узяти немає де, зокрема через те, що тариф на послуги централізованого водопостачання і водовідведення покриває витрати підприємств лише на 60-70%.

Реклама:

При цьому амортизаційні відрахування, які в першу чергу повинні йти на відновлення основних фондів водоканалів, і в структурі собівартості тарифів складають у середньому 8-12%, витрачаються на ліквідацію аварійних ситуацій.

На думку Дзезика, за таких умов проведення заходів з модернізації очисних споруд можливе лише із залученням коштів від міжнародних фінансових організацій.

За даними Мінрегіону, на модернізацію і розвиток водопровідно-каналізаційного господарства в 2013 році було направлено 915 млн гривень. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: