"ПриватБанк" не може відновити роботу в Криму

Вівторок, 25 березня 2014, 19:15

"ПриватБанк" поки не може відновити операції за рахунками і картками своїх клієнтів через відсутність легітимної законодавчої бази, що визначає основи діяльності банківської системи в Криму.

Про це повідомляє прес-служба банку.

Як наголошується, сьогодні на півострові банки не можуть продовжувати працювати в рамках діючого раніше правового поля, а нові законодавчі акти по роботі банків і валютної системи так і не затверджені.

У цій ситуації "ПриватБанк" продовжує працювати в режимі "банківських канікул", не обслуговуючи рахунки своїх корпоративних і приватних клієнтів.

Реклама:

"На жаль, сотні тисяч наших клієнтів виявилися заручниками створеної владою Криму ситуації, коли за численними гаслами та гучними заявами немає ніякої правової бази та чіткого розуміння механізму роботи банківської системи", - зазначає прес-служба.

Також наголошується, що на сьогодні банк не має законних підстав для проведення операцій з рахунками і картами клієнтів, конвертації рахунків і розрахунків у рублях.

Крім того, на півострові не працює система міжбанківських та казначейських платежів, через що нормальна робота банку просто неможлива.

У банку впевнені, що якнайшвидший розгляд парламентами законів про функціонування банківської системи на території Криму дозволить почати розробку процедури роботи банків у Криму вже в найближчі дні.

Крім того, для відновлення роботи банківської системи Криму потрібно в найкоротші терміни вирішити ключові питання підтвердження прав власності на майно, яке виступає в якості застави за банківськими кредитами; питання фінансового обліку банків та оподаткування, а також ще ряд базових питань роботи банківської системи.

"Ми сподіваємося, що після розгляду парламентами спеціальних законів про діяльність банків на території Криму, регулятори як з української, так і з російської сторони зможуть розробити чітку і зрозумілу процедуру роботи банків, яка буде в першу чергу захищати інтереси клієнтів", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!