Фірташ інвестував 165 мільйонів в Черкаський "АЗОТ"

П'ятниця, 14 лютого 2014, 15:15

У 2013 році холдинг OSTCHEM, який об'єднує підприємства азотної хімії Group DF, інвестував у розвиток ПАТ "АЗОТ" 165 мільйонів гривень.

Про це йдеться в прес-релізі холдингу.

Як наголошується, з них 158 млн гривень було витрачено на планові капітальні ремонти, модернізацію виробництва та реалізацію інвестиційних проектів, 7 млн ​​гривень - на поліпшення умов праці працівників.

"Найбільшими проектами 2013 року стали модернізація та капітальний ремонт цехів: аміаку А-3 - вкладено 18 млн гривень, аміачної селітри М-9 - 17 млн ​​гривень, слабкої азотної кислоти М-5 - 16 млн гривень, карбаміду М-2 - 10 млн гривень", - йдеться в прес-релізі.

Реклама:

Прес-служба також зазначає, що завдяки проведенню капремонтів та енергозберігаючих заходів, підприємство вже заощадило енергетичних ресурсів на суму 140 млн гривень.

Витрата природного газу на виробництво тонни аміаку становила 1029 м3, на тонну слабкої азотної кислоти - 87,5 м3. Якщо раніше на випуск однієї тонни аміачної селітри було потрібно 30,71 кВт електроенергії, то після ремонту цей показник становив 29,91 кВт.

"Азот" активно працює над проектами, націленими на зниження собівартості продукції, різних витратних коефіцієнтів, поліпшення показників енергоефективності виробництва. Всі підприємства OSTCHEM модернізуються у відповідності з нашими планами", - прокоментував Олександр Халін, генеральний директор OSTCHEM.

За даними Group DF холдинг OSTCHEM за три роки інвестував у розвиток ПАТ "АЗОТ" 791 млн гривень.

Черкаське ПАТ "АЗОТ" - одне з найбільших хімічних підприємств України. Підприємство спеціалізується на виробництві азотних мінеральних добрив, капролактаму, іонообмінних смол. У квітні 2011 року ПАТ "АЗОТ" увійшло до холдингу OSTCHEM.

OSTCHEM об'єднує чотири виробника азотних добрив, ПАТ "Концерн СТИРОЛ", ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання Азот", ПАТ "Рівнеазот", мережа складів "УкрАгро НПК" і морський спеціалізований порт "Ніка-Тера".

Group DF - диверсифікована міжнародна група компаній, бізнес якої представлений в 11 країнах Європи та Азії. Засновник і власник Group DF - відомий український бізнесмен Дмитро Фірташ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: