Біржові трейдери позитивно відреагували на відставку Азарова

Середа, 29 січня 2014, 09:31

Український фондовий ринок позитивно відреагував на відставку уряду.

Про це повідомляє "Комерсант-Україна".

Як наголошується, інформація про те, що прем'єр-міністр Микола Азаров подав таке прохання президентові, з'явилася до початку біржових торгів.

В результаті торги на "Українській біржі" відкрилися зростанням індексу UX майже на 20 пунктів - до 883 пунктів. Хвиля покупок відбувалася всю першу половину сесії, однак після 15.00, менше ніж за годину до того моменту, як президент прийняв відставку уряду, котирування різко пішли вниз.

Реклама:

За підсумками дня індекс "Української біржі" зріс на 0,9%, до 872,31 пунктів, а індекс ПФТС - на 3,38%, до 297,3 пунктів. Найбільше подорожчали папери "Донбасенерго" (+4,31%), Райффайзен Банку Аваль (+2,42%) і "Мотор Січ" (+2,17%).

"Торговці розуміють, що відставка уряду не означає розв'язання політичної кризи в країні. Наш ринок уже давно мало на що реагує. Обсяги ринку вкрай низькі, у зв'язку з цим будь-яка угода може повести ринок в одну або іншу сторону. Тому було б дивно розраховувати на нереальний оптимізм", - говорить директор інформаційно-аналітичного центру Trends & Markets Оксана Курінна.

За інформацією видання, зростання на фондових майданчиках почалося ще в понеділок, оскільки саме на вихідних президент Віктор Янукович визнав можливість зміни складу уряду.

У понеділок індекс "Української біржі" додав 1,82%: найбільше подорожчали папери "Мотор Січ", Райффайзен Банку Аваль, "Центренерго" і "Донбасенерго" - компаній, капіталізація яких найбільше знизилася в попередні тижні.

При цьому обсяг торгів у понеділок був майже в два рази вище, ніж у вівторок, а кількість угод становила 1084 і 900 відповідно.

"Сьогодні очікуємо охолодження позитивної динаміки локального ринку акцій. Імовірність того, що локальні торговці вирішать зафіксувати короткостроковий прибуток, досить висока", - відзначив аналітик ІГ ТАСК В'ячеслав Іванишин.

Як наголошується, папери українських емітентів подорожчали і на європейських майданчиках. За підсумками дня індекс українських акцій на Варшавській фондовій біржі WIG Ukraine зріс на 1,28%.

З 11 цінних паперів, що входять в індекс, подорожчали сім. Найбільше зросли в ціні акції Coal Energy (+12,62%), Agroton (+12,39%) і Westa ISIC (+6,52%). На Лондонській фондовій біржі зросли в ціні папери JKX Oil & Gas (+0,36%).

Примітно, активність інвесторів активізувалася ввечері - вже після того як стало відомо, що президент все-таки прийняв відставку уряду, пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: