Google займатиметься виробництвом роботів

Середа, 4 грудня 2013, 14:52

У американського пошукового гіганта Google з'явився підрозділ з розробки та виробництва роботів, який очолив колишній глава Android Енді Рубін.

Про це Рубін сам повідомив виданню The New York Times, пишуть "Весті.Економіка".

Як повідомляється, при цьому він не розкриває всіх планів Google щодо застосування роботів, проте відзначає, що перші випущені екземпляри швидше за все будуть застосовуватися в складальних цехах а також попрямують у відділ логістики.

NYT також пише, що Google за останні півроку придбала сім компаній, що займаються розробкою людиноподібних роботів.

Реклама:

Серед них присутня японська Schaft, а також американські Industrial Perception, Meka і Redwood Robotics. Всі вони займаються розробкою людиноподібних роботів.

Інша куплена компанія під назвою Bot & Dolly виробляє камери для роботів. Також Google придбала дві дизайнерські контори Autofuss і Holomnі.

Варто відзначити, що аналогічні продукти вже представлені на ринку, і Google тут не інноватор. Раніше компанія Rethink Robotics представила робота Baxter, призначеного для роботи на складальному конвеєрі, а китайський складальник Foxconn вже почав використовувати роботів на своїх заводах.

Але інноваційність у цьому питанні відіграє далеко не головну роль, адже мова йде виключно про машини, які будуть використовуватися у виробництві та транспортуванні різного устаткування всередині компанії. До споживача ці розробки не дійдуть.

Однак Google явно намагається зіграти на престиж, вважаючи, що роботи можуть послужити непоганим маркетинговим ходом, демонструє високотехнологічність внутрішніх процесів. А це завжди виглядає привабливо для споживача продукції IT-гігантів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!