Візит Януковича до Москви може змінити ціну на газ - Єфремов

Понеділок, 16 грудня 2013, 12:46

Голова фракції Партії регіонів у Верховній раді Олександр Єфремов прогнозує зміну ціни на газ для України після візиту президента Віктора Януковича до Росії 17 грудня.

Про це він сказав на брифінгу, передають "Українські новини".

Єфремов пояснив, що на засіданні фракції ПР вранці в понеділок прем'єр-міністр Микола Азаров ознайомив депутатів з усіма протоколами угод, які планується підписати в Москві 17 грудня.

Один з цих документів - угода між російським "Газпром" і Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України".

Реклама:

При цьому, за словами Єфремова, ціна газу поки не обумовлена ​​в документі і це питання буде вирішуватися безпосередньо під час переговорів.

Разом з тим він зазначив, що для української сторони важливо, щоб ціна не перевищувала середньоєвропейську ціну, враховувала попередні домовленості України з Росією і кілометраж транспортування газу територією України.

Фракція ПР сподівається на підписання цієї угоди 17 грудня, і, таким чином, Єфремов прогнозує, що нова ціна на газ стане відомою українцям увечері 17 грудня або 18 грудня.

Як повідомлялося, Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький виключає перегляд Росією умов контракту по газу, підписаного в 2009 році.

Азаров заявив про обіцянку Росії переглянути контракт по газу, підписаний в 2009 році.

Янукович розраховує на завершення переговорів з Росією про ціну на закуповуваний українською стороною природний газ до кінця 2013 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: