Чистий прибуток Adobe знизився на 71%

П'ятниця, 13 грудня 2013, 17:04

Чистий прибуток виробника графічного програмного забезпечення Adobe за четвертий квартал 2013 року, становив 65,3 мільйона доларів, що на 71% нижче за аналогічний показник минулого року.

Про це пише "Прайм" з посиланням на дані компанії.

Як наголошується, прибуток на акцію за четвертий квартал становив 0,13 долара проти 0,44 долара роком раніше. Компанія пояснює падіння прибутку скороченням продажів і збільшенням маркетингових витрат.

Згідно з даними, виручка Adobe за четвертий квартал 2013 року знизилася на 9,7% порівняно з показником 2012 року і становить 1,04 мільярда доларів, що співпало з прогнозами компанії про розмір виручки в діапазоні 1-1,05 мільярда доларів.

Реклама:

Чистий прибуток Adobe за 2013 фінансовий рік знизвся на 65% в порівнянні з показником минулого року і становив 290 мільйонів доларів. Річна виручка скоротилася на 8% - до 4,06 мільярда доларів. Виручка від реалізації "коробкових" програмних продуктів Adobe знизилася на 33%.

При цьому продажі підписок зросли на 85%. Аудиторія нового хмарного продукту компанії Creative Cloud виросла на 402 тисячі за четвертий фінансовий квартал, становивши в цілому близько 1,4 мільйона користувачів.

Creative Cloud включає онлайн-версії основних додатків для творчої роботи, доступ до них надається в режимі передплати та оплачується залежно від числа робочих місць.

Adobe Systems Inc - американська компанія-розробник програмного забезпечення, що спеціалізується на продуктах для графічного дизайну та публікації. Найпопулярніші продукти компанії - Adobe Reader і Photoshop.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!