Королевська очистить Фонд соцстраху по безробіттю від грошей

Середа, 20 листопада 2013, 13:27

Наприкінці наступного, 2014-го, року у Фонді соцстрахування на випадок безробіття уперше не залишиться перехідних залишків.

Це передбачається проектом бюджету Фонду на 2014-ий рік, текст якого є у розпорядженні "Наших грошей".

Згідно із планом,  доходи Фонду складуть 9,8 млрд гривень, витрати - 14 млрд гривень. Різницю передбачається перекрити, витративши увесь перехідний залишок від попереднього року - 4,2 млрд гривень.

Для порівняння: бюджет 2013-го року оперував залишками в 2,9 млрд гривень.

Реклама:

Левову частку перехідних коштів - понад 3,5 млрд гривень - планується витратити на створення робочих місць. Раніше Фонд не фінансував подібних проектів.

Відомство обіцяє за ці кошти створити або модернізувати 25 тисяч робочих місць, однак вибір роботодавців і технологія переказу їм коштів залишаються невідомою.

Одночасно проект бюджету передбачає різке збільшення витрат на рекламу фонду - до 180 млн гривень. Із них - 80 млн з цільовим призначенням на PR-кампанію (у 2013 році - 5 млн).

Бюджет фонду найближчим часом буде затверджено його Правлінням ще до затвердження державного бюджету України, оскільки Фонд соціального страхування приймає рішення про свої витрати самостійно.

Нещодавно прем’єр-міністр Микола Азаров повідомив, що затримки із соціальних виплат ( у тому числі із безробіття), які стались в Україні, були спровоковані Міністерством фінансів і Міністерством соціальної політики.

"Проблема не в тому, що Казначейство блокує рахунки. Проблема в тому, що на ці цілі Міністерство фінансів і Міністерство соціальної політики деякий час тому не виділили необхідну кількість коштів, створили затримку", – написав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: