JPMorgan виплатить інвесторам 4,5 мільярда

Неділя, 17 листопада 2013, 14:50

JPMorgan Chase&Co виплатить 4,5 млрд доларів інституціональним інвесторам в якості відшкодування збитків через махінації з іпотечними цінними паперами напередодні фінансової кризи.

Про це пишуть "Весті.Економіка" з посиланням на The Wall Street Journal.

Група з 21 інституційного інвестора вимагала від JPMorgan і двох належних йому фінансових компаній - Bear Stearns і Washington Mutual - 5,75 млрд доларів за те, що ті вводили їх в оману, продаючи їм цінні папери на основі іпотечних кредитів, ймовірність дефолту за якими була дуже високою.

Раніше інвестори отримали компенсацію від Bank of America у розмірі 8,5 млрд доларів за тими ж претензіями.

Реклама:

"Дана угода є ще одним важливим кроком у спробах JP Morgan вирішити питання, пов'язані зі спадщиною RMBS (Residential Mortgage - Backed Securities - цінні папери, забезпечені житловою іпотекою)", - йдеться в прес-релізі банку.

Варто відзначити, що угода поширюється на іпотечні цінні папери JPMorgan і Bear Stearns, однак не зачіпає папери, випущені Washington Mutual.

Питання про компенсацію буде відкрите до 15 січня, однак при необхідності термін може бути продовжений ще на 60 днів.

JPMorgan Chase&Co. заплатить рекордну суму в 13 млрд доларів владі США для припинення розслідування щодо махінацій, пов'язаних з продажем іпотечних облігацій до 2008 р.

Примітно, що JPMorgan встановив рекорд серед банків США за видатками на судові розгляди, сума яких за п'ять років з 2008 по 2013 роки перевищила 18 млрд доларів.

Банк вже був оштрафований владою США і Великобританії на суму в 920 млн доларів у справі "Лондонського кита" Бруно Іксіл, дії якого завдали збитків у 6 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: