МОЗ хоче докупити ще 11 "швидких"

Четвер, 14 листопада 2013, 20:05

Міністерство охорони здоров'я має намір докупити ще 11 автомобілів "швидкої допомоги" на заощаджені 8 мільйонів гривень за підсумками тендера, перше постачання заплановане на грудень.

Про це повідомила начальник управління державних цільових програм державних закупівель і держзакупівель МОЗ Галина Довганчин, передає "Інтерфакс-Україна".

"На заощаджені 8 млн гривень ми маємо можливість закупити ще 11 автомобілів різних типів. За підсумками року очікуємо закупівлі загалом 1,423 тисяч автомобілів "швидкої медичної допомоги", - сказала Довганчин.

Вона нагадала, що за результатами тендера МОЗ закуповує 1,209 тисяч автомобілів "швидкої допомоги": 143 - типу С, 1,063 тисяч машин типу В, 103 - типу А.

Реклама:

При цьому представник міністерства повідомила, що 5 грудня відбудеться процедура розкриття тендерних пропозицій на закупівлю ще 103 автомобілів типу А.

Як повідомлялося, МОЗ планувало закупити 1,412 тисяч автомобілів на загальну суму 922 млн гривень.

Крім того, Довганчин повідомила, що на 18 листопада заплановано укладення договорів з переможцями тендера.

"Цього дня буде затверджено наказ про розподіл автомобілів "швидкої допомоги" між регіонами відповідно до заявленої потреби", - сказала вона.

Як зазначив, у свою чергу, директор департаменту реформ і розвитку медичної допомоги МОЗ Микола Хобзей, автомобілі буде розподілено між регіонами в чіткій відповідності до заявленої потреби: враховувалася кількість населення, а також забезпеченість регіонів медичним автотранспортом до п'яти років експлуатації.

За даними чиновника, відповідно до стандарту, на 10 тисяч населення передбачається один автомобіль "швидкої допомоги".

"В Україні на 46 млн потрібні 4,600 тисяч санітарних машин", - сказав Хобзей.

Як повідомлялося, голова тимчасової слідчої комісії Верховної ради з розслідування діяльності Міністерства охорони, депутат фракції "Батьківщина" Анатолій Дирів заявив, що за "швидкі" переплатили 200 мільйонів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: