Fitch присвоїв банку Коломойського рейтинг "А"

Середа, 9 жовтня 2013, 15:38

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings присвоїло "Приватбанку" національний довгостроковий рейтинг на рівні "A" зі стабільним прогнозом.

Інші рейтинги банку даною рейтинговою дією не зачеплені, наголошується в прес-релізі агентства, передає УНІАН.

Підвищення національного довгострокового рейтингу "Приватбанку" можливо в разі поліпшення якості активів банку і зниження концентрації кредитування.

"Рейтинги "Приватбанку" обумовлені його кредитоспроможністю на самостійній основі і відображають оцінку агентством ризику дефолту у банку щодо інших українських емітентів", - йдеться в повідомленні Fitch.

Реклама:

Рейтингове агентство також відзначає, що до уваги беруться велика клієнтська база "Приватбанку" в країні, значні можливості з абсорбування збитків і помірний ризик рефінансування.

Як повідомлялося, в липні рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті "ПриватБанку" на рівні "B", при цьому знизило прогноз до "негативного" ​​зі "стабільного".

Також Fitch Ratings погіршив прогноз по українських банках "Укрсиббанк", "Укрсоцбанк", "ВТБ банк", "Прокредит банк", "Правекс-банк" і "Креді агріколь банк" зі "стабільного" до "негативного".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!