ЄБРР виділив 15,5 мільйона євро на будівництво першої біоелектростанціі

Середа, 9 жовтня 2013, 14:18

ЄБРР надав компанії EIG Engineering кредит на 15,5 млн євро на будівництво першої в Україні біоелектростанціі потужністю 18 МВт, розташованої в селищі Іванків Київської області.

Про це повідомили представники банку і компанії під час спільного прес-брифінгу в Києві, передає "УНІАН".

За словами директора ЄБРР в Україні Шевки Аджунера, частка фінансування ЄБРР в проекті будівництва становить 9,9 млн євро, і ще 5,6 млн євро надається Глобальним фондом чистих технологій на дуже вигідних для компанії умовах.

"Цей проект дуже важливий для України. Тому що його мета - поліпшення енергоефективності країни, адже Україна великий споживач енергоносіїв. Ми сподіваємося, що ресурси, які будуть отримані, допоможуть вирішити це питання", - сказав Аджунер.

Реклама:

Директор ЄБРР також зазначив, що проект є частиною програми банку, розпочатої в 2010 році з інвестування в енергетику. Обсяг програми становить 70 млн євро, з них 50 млн євро надає банк, а 20 млн євро - фонд чистих технологій.

"Ми переглянули приблизно 100 заявок, з яких відібрали 20. Сім вже фінансуються. І, приблизно, 4-5 проектів ще можуть отримати фінансування", - сказав Аджунер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!